Nyheter

Av Siri Hardangen 11 Mar, 2024
Heidi og Kathrine fra Ekspertbistand i Sens deltok på årets sykefraværskonferanse som handlet om veiledning, kompetanse og arbeidsmiljø, og om hvordan vi i praksis kan forebygge sykefravær blant ansatte- og lære fra de beste. Fagfokus leverte en innholdsrik konferanse midt i blinken for Ekspertbistand, med et klart formål: Bidra til lavere sykefravær. Her fikk vi faglig påfyll fra svært interessante foredragsholdere fra blant annet Nav, Fontenehuset og Simployer, i tillegg til spennende innlegg fra seniorforskere, HR direktører og jurister. Sykefraværet i Norge var i 2023, til tross for ulike tiltak, på sitt høyeste på 14 år. Denne utfordringen står naturlig nok høyt på agendaen hos politikere, bedriftseiere, ledere, tillitsvalgte og alle som jobber med HR. Statistikk viser at en tredjedel av sykefraværet i Norge handler om arbeidsmiljø, og den vanligste legemeldte diagnosen i fjor var "trøtt og slapp". Dette kan bidra til ytterligere press på ledere og mange synes det kan være utfordrende å "ta samtalen" med en ansatt når årsaken til sykefraværet er diffust. Sykefravær er ikke en privatsak og leder er ofte viktigere enn lege. Arbeid og oppfølging av sykefravær må forankres i toppledelsen i bedrifter og inkluderes i lederopplæring. Dette er problemstillinger vi arbeider med i Ekspertbistand i Sens, og vi inviterte oss selv til å holde innlegg om nettopp dette på neste års konferanse. Vi tar med oss hjem ny inspirasjon, ferske tall og statistikker, og ikke minst uttrykket «Dialogmøte 0» – en god beskrivelse og påminnelse om at leder må være "på" og ikke vente med samtalen, alt fravær starter med første dag.
Av Siri Hardangen 21 Feb, 2024
Teodora, en ivrig taekwondo utøver og medarbeider hos Sens i JOBB+ har nylig vært på reise til Beograd for å hente hjem pokalen for årets idrettsutøver i parataekwondo pomsaee 2023. Medarbeidere og veiledere i JOBB+ er stolte over innsatsen Teodora legger ned og syntes det er både gøy og fortjent at hun blir hedret med denne prisen. Fredag 9. februar var kolleger og venner på jobb samlet for å feire dette. Vi i Sens gratulerer så mye!
Av Siri Hardangen 14 Feb, 2024
Lærekandidaten vår i SMAK arena besto sin kompetanseprøve i institusjonskokkfaget fredag i forrige uke.
Av Siri Hardangen 23 Jan, 2024
I 2023 fikk 62% av våre deltakere i AFT jobb eller begynte på utdanning. Vi var med det best i Oslo, noe vi er veldig stolte over!
Av Bonni Grimsgaard 05 Dec, 2023
Gi din hverdagsglede et løft med 5 enkle grep
02 Nov, 2023
Juni 2023 ble Sens godkjent lærebedrift i medieteknikk. Fra tidligere er vi også godkjent innen byggdrifterfaget, ernæringsfag og IT Drift.
11 Oct, 2023
4. oktober var hele Sens samlet i nydelig høstvær på Sognsvann for å markere Verdensdagen for psykisk helse!
Av Sissel, medarbeider 29 Sep, 2023
1. september 2023 åpnet den nye produksjonshallen på Sens, etter 2 måneder med intens og etterlengtet oppussing.
Av Christine Elvenes 04 Sep, 2023
Fredag 25. august mottok Enes Krnjic Medaljen for lang og tro tjeneste, som tildeles av Det Kongelige Selskap for Norges Vel.
21 Aug, 2023
Sens og Thon Hotel Linne har nylig hatt et vellykket samarbeid som resulterte i en ordinær ansettelse. Basert på dette er vi i Sens nysgjerrige på hva resepsjonssjefen, Victoria Strand tenker rundt arbeidsinkludering, og om hun har noen tips til andre arbeidsgivere som kunne tenke seg å starte med arbeidsinkludering.
Flere innlegg
Share by: