Tiltak


Sens Arbeidsinkludering


Sens Arbeidsinkludering

Arbeidsforberedende trening | AFT

I Arbeidsforberedende trening (AFT) jobber vi med å styrke deltakernes muligheter for å komme ut i arbeid eller utdanning. Tiltaket er for personer mellom 18- 66 år med sammensatte behov og som trenger bistand til å nå dette målet om jobb eller utdanning.


I Sens ønsker vi å være en brobygger mellom utenforskap til arbeid og utdanning. Vi har tro på at det finnes en plass i arbeidslivet til alle som ønsker det. 

  • Les mer

    Vi har lang erfaring med å bistå mennesker med psykiske utfordringer ut i arbeid og besitter solid kompetanse innen psykisk helse. Vi jobber etter verdiene og prinsippene i metodikken Supported Employment og tar utgangspunkt i den enkeltes ønsker, kompetanse og erfaring. 


    Våre veiledere kan hjelpe med kartlegging og karriereveiledning, opplæring i karriereferdigheter, kontakt med arbeidsgivere og tilrettelegging på arbeidsplass. Veien til jobb går ofte gjennom en arbeidstrening der deltakeren blant annet kan få mulighet til å prøve seg i ulike yrker, lære nye arbeidsoppgaver og teste ut sin arbeidskapasitet. Vi har et bredt spekter av bedrifter vi samarbeider med.  


    Vi er godkjent lærebedrift i ernæringskokkfaget, byggdrifterfaget og IKT-servicefag. Dette gir mulighet til å legge til rette for yrkesfaglige løp med målsetning om fagbrev eller kompetansebevis.


    For de som ønsker arbeidsutprøving internt, har vi tre ulike avdelinger: 

    - Miljøarena

    - Digital arena 

    - Smak arena 


    Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om AFT:


    Karoline Nilsen Skeid | Avdelingsleder AFT

    971 49 639 | karoline.nilsen.skeid@sens.no

Sens Arbeidsinkludering

Varig tilrettelagt arbeid | VTA

Varig tilrettelagt arbeid (VTA) er rettet mot personer som mottar eller i nær fremtid ventes å få innvilget uføretrygd etter folketrygdloven, og som har behov for tilrettelegging og tett oppfølging for å få utløst sin arbeidsevne. Andre arbeidsmarkedstiltak skal være vurdert og funnet å være uaktuelle.


Vi tilbyr individuelle tilrettelagte jobbløp basert på den enkeltes ressurser, preferanser og mål.

  • Les mer

    Som medarbeider i VTA-tiltaket er man arbeidstaker i henhold til arbeidsmiljøloven, og man har en arbeidskontrakt i Sens. Tiltaket er ikke tidsbegrenset, men det skal likevel jevnlig vurderes om det kan være aktuelt med overføring til andre arbeidsrettede tiltak, utdanning eller formidling til ordinært arbeid.


    Målet for VTA- deltakelse er å utvikle ressurser gjennom kvalifisering og tilrettelagte arbeidsoppgaver, og å styrke mulighetene for inkludering i samfunnet.


    Vi jobber etter verdier og prinsipper fra metodikken Supported Employment (SE), men har utvidet mål om ordinært lønnet arbeid til å også omfatte arbeid internt og praksis eksternt. I tiltaksløpet tilbys yrkeskartlegging, karriereveiledning, mulighet for kvalifisering, tilpasset opplæring og oppfølging etter behov.


    Som VTA-medarbeider i Sens vil man få tett oppfølging av en veileder i våre interne areaner eller ute i ordinær bedrift. Våre veiledere har et stort nettverk av bedrifter som ønsker å legge til rette for arbeidsinkludering, og våre veiledere sikrer tett oppfølging på en arbeidsplass som matcher dine jobbønsker.


    Vi tilbyr arbeid i våre interne areaner

    - Digital arena

    - Miljøarena

    - Smak arena


    Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om VTA:


    Elisabet Askjer Nordahl | Avdelingsleder VTA

    906 42 277 | elisabet.askjer.nordahl@sens.no


Sens Utvikling


Sens Utvikling

Jobbmestrende oppfølging | JMO

Jobbmestrende oppfølging er for deg som har alvorlig psykisk sykdom, og som har falt utenfor arbeidslivet. Du kan ha et arbeidsforhold som du er sykemeldt fra, du kan nylig ha falt ut av arbeidslivet, eller du kan ha hatt en lengre periode uten arbeidserfaring. Det som er viktig er at du har et ønske om å komme i jobb og har lyst til å jobbe med mål knyttet til dette.

  • Les mer

    Deltaker følges opp av en våre arbeidskonsulenter – som alle har en bred faglig bakgrunn innenfor helse og veiledningskompetanse. 

    Sentrale aktiviteter er blant annet karriereveiledning, kartlegging av erfaring, ferdigheter og jobbønsker, orientering i arbeidsmarkedet, hjelp til å utarbeide CV og søknad, intervjutrening og tilrettelegging av arbeidssituasjon.


    Oppfølgingen følger Supported Employment (SE) hvor prinsippet om ordinært arbeid står sentralt. Deltakere får bistand til å finne en jobb som går overens med egne interesser, ferdigheter, kompetanse og behov. Arbeidskonsulent bedriver et aktivt markedsarbeid på vegne av- og sammen med deltaker, og deltaker og bedrift får tilbud om oppfølging etter ansettelse, ved behov.


    I oppfølgingen benytter arbeidskonsulent elementer fra kognitiv adferdsterapi (CBT). CBT handler kort fortalt om å finne og lære seg konstruktive måter å tolke og forholde seg til egne tanker og følelser på, slik at deltaker mestrer vansker forbundet med egen sykdom i en arbeidssituasjon. Deltaker har også mulighet til å gjennomføre kognitive treningsprogram for å styrke arbeidsevnen og vi tilbyr metakognitiv trening som en del av prosessen mot tilbakeføring til arbeid. Arbeidskonsulent skreddersyr programmene, slik at treningen blir hensiktsmessig med hensyn til den enkelte deltakers utfordringer.


    For at deltakers helsemessige situasjon skal ivaretas i jobbsøkerprosessen, forutsetter deltakelse i JMO et forpliktende samarbeid mellom deltakers behandlerapparat, deltaker og arbeidskonsulent.


    Hvordan søkes inn til JMO? 

    NAV sender en bestilling med en kort beskrivelse av situasjon og behov. Deretter tar vi kontakt med NAV og deltaker, for å sette opp et møte hvor vi gir informasjon om tiltaket og hvor vi gjerne vil høre mer om deg som deltaker. 


    Vi leverer JMO i Oslo. Det betyr at du må ha bostedsadresse i Oslo for å kunne bli deltaker i JMO. Du søkes inn gjennom ditt NAV kontor. Snakk med din behandler eller NAV veileder dersom du tenker at dette er et tiltak for deg


    Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om Jobbmestrende oppfølging:


    Rut Appelkvist, avdelingsleder

    92694004 | rut.appelkvist@sens.no


    Besøksadresse: Seljeveien 6, 0575 Oslo


Sens Utvikling

Senter for jobbmestring | SFJ

Senter for jobbmestring er for deg med lette til moderate angst -og depresjonssymptomer som er i behov for støtte for å komme tilbake til, eller beholde arbeid. Det er for personer under 30 år (opp til 40 år ved ledige plasser), og du trenger ikke å ha en diagnose for og søkes inn i tiltaket. 

  • Les mer

    Deltakerne vil følges opp av en Jobbspesialist fra Sens og en kognitiv terapeut fra NAV.

    Den kognitive terapeuten vil hjelpe med å håndtere og mestre de psykiske helseplagene i jobbsammenheng ved bruk av arbeidsrettet kognitiv terapi, mens jobbspesialisten bistår med jobbsøk, karriereveiledning og/eller oppfølging på arbeidsplassen.


    I Senter for Jobbmestring jobbes det etter de metodiske prinsippene for Individuell Jobbstøtte (IPS). I metodikken fokuseres det blant annet på hurtig oppstart av jobbsøk som baserer seg på deltakers interesser og ferdigheter. Det overordnede målet er hjelp til å mestre de psykiske plagene og rask oppstart i en ordinært lønnet jobb, som man trives – og mestrer å stå i over tid.


    Oppfølgingen hver enkelt mottar inneholder karriereveiledning, hjelp til å finne egnet arbeidsplass og bistand til tilpasning og tilrettelegging av arbeid og arbeidssituasjonen. Et sentralt prinsipp i IPS er ubegrenset og individuelt tilpasset oppfølging. Deltakere og deres arbeidsgivere vil følgelig motta oppfølging som passer dem, så lenge det er behov. 


    Senter for jobbmestring er ikke en helsetjeneste, så du får ikke en klinisk utredning eller diagnose, men det er et lavterskeltilbud for de som ikke har behov for behandling i spesialisthelsetjenesten.


    Hvordan søkes inn:

    NAV-veileder sender søknad til Senter for jobbmestring.


    Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om Senter for jobbmestring:


    Ida Soon Im Jevne, avdelingsleder

    92090051 | ida.jevne@sens.no


    Besøksadresse: C.J Hambros plass 2, 0164 Oslo (inngang D, vedsiden av Ibsen kiosk). 



Sens Utvikling

Oppfølging

Oppfølgingstiltaket er for deg som har moderate til omfattende bistandsbehov for å komme tilbake til eller skaffe ordinært lønnet arbeid. Det kan være mange ulike grunner til at du er i behov for en slik oppfølging og vi tilpasser oppfølgingen slik at det passer til akkurat deg og ditt behov. 

  • Les mer

    Deltakere får en egen veileder, som jobber med et bredt spekter av aktiviteter, fra både kartlegging, karriereveiledning, markedsarbeid, opplæring i arbeidsrelaterte og sosiale ferdigheter, jobbsøk, jobbstøtte og tilpasning og tilrettelegging av arbeid. 


    Det er hele tiden deltaker som er styrende i sin prosess, og veileder bistår med å fremme ressurser og hjelpe til med å holde et overordnet fokus på tilbakeføring til arbeid.


    Parallelt med individuell veiledning jobber veileder aktivt opp mot potensielle arbeidsgivere, der hvor deltaker ønsker dette, for å legge til rette for flest mulig jobbmuligheter og en best mulig prosess inn i arbeid. Veileder kan også tilby oppfølging av både deltaker og arbeidsgiver etter oppstart i jobb. 


    I Oppfølging jobbes det etter Supported Employment (SE) hvor prinsippet om ordinært arbeid står sentralt. Deltakere får bistand til å finne en jobb som går overens med egne interesser, ferdigheter, kompetanse og behov. 


    Hvordan søkes inn:

    NAV-veileder sender en bestilling med kort informasjon om situasjon og behov, så tar vi kontakt for å sette opp et møte. 


    Kontaktinformasjon til våre tiltak i Øst-Viken:


    Sarpsborg

    Jane Wehler, avdelingsleder

    90952047 |  jane.jakobsen@sens.no


    Besøksadresse: St.Marie gate 96-98, 1706 Sarpsborg


    Halden

    Kari Torvanger, avdelingsleder

    47900300 |  kari.torvanger@sens.no


    Besøksadresse: Storgata 5, 1767 Halden


    Moss

    Gunnar Bråten, avdelingsleder

    92429552 | gunnar.braaten@sens.no


    Besøksadresse: Helgerødgata 11, 1515 Moss


    Indre Østfold

    Renate Paulseth, avdelingsleder

    47459313 | renate.paulseth@sens.no


    Besøksadresse: Dr. Randers gate 2, 1830 Askim




Sens Utvikling

Opplæring med støtte | OMS

Opplæring med støtte er for deg med psykiske helseutfordringer, sosiale utfordringer, kognitive svekkelser og/eller mild psykisk utviklingshemming, og som har behov individuelt tilrettelagt oppfølging. Du må ha et vedtak om opplæring/utdanning fra NAV for å være deltaker i tiltaket. 

  • Les mer

    Våre veiledere gir deltaker målrettet oppfølgingsbistand som er nødvendig for å gjennomføre et ønsket utdanningsløp. Våre veiledere bidrar med støtte og veiledning underveis, både i form av hjelp til struktur og studieteknikker, men også gjennom å skape håp og mestringstro i prosessen. De bidrar med tilrettelegging og systematisk fremdrift for å nå de opplæring- og yrkesmålene deltaker har. 


    Det er viktig å si at våre veiledere ikke bidrar med kompetanse inn mot hvert enkelt fag som deltaker tar, men veileder inn i studie/opplæringsprosessen. Veilederens rolle bidrar til å sikre måloppnåelse i samarbeid med både deltakerne, opplæringsinstitusjoner, støtteapparat, arbeidsgivere og andre i nettverket det samarbeides med.


    I Oppfølging med støtte jobbes det etter prinsippene i Supported Education (SEd) og Supported Employment (SE). Deltakere får bistand til å finne opplæring som går overens med egne interesser, ferdigheter, kompetanse og behov.


    Tiltaket kan også brukes ved overgang til ordinært lønnet arbeid i etterkant av endt utdanning. Målet er at deltakerne skal få ordinært inntektsgivende arbeid og en varig tilknytning til arbeidslivet.


    Hvordan søkes inn:

    NAV sender en bestilling til Sens, med en kort beskrivelse av situasjon og behov. Vi tar deretter kontakt med NAV-veileder og deltaker for å sette opp et møte. 


    Sens Utvikling leverer tiltaket Opplæring med støtte i følgende bydeler i Oslo: Alna, Gamle Oslo, Søndre Nordstrand, Stovner, St. Hanshaugen, Grorud, Bjerke og Vestre Aker.

     

    Ta kontakt dersom du ønsker å høre mer om Opplæring med støtte: 


    Ida Soon Im Jevne, avdelingsleder

    920 90 051 | ida.jevne@sens.no


    Besøksadresse: Seljeveien 6, 0575 Oslo


Share by: